Tertúlies DialògiquesFem Tertúlies Literàries, Musicals i Científiques Dialògiques.

A l'Escola Joaquim Ruyra llegim Clàssics Universals. A partir d’un text literari es llegeixen les pàgines acordades a casa i a la tertúlia es dialoga sobre el que s’ha llegit. El diàleg gira en torn als paràgrafs que les persones han triat prèviament per comentar i sobre les interpretacions, reflexions, etc. que cadascú fa. El criteri bàsic de selecció de textos és que sigui considerat un clàssic universal, ja que contribueixen millor a l’aprenentatge i facilita treballar a fons el tema dels valors i de la reflexió sobre els conflictes.

Aquest curs llegirem:

6è.


4rt.

3r.

2n.

1r.

P5

P4


A Les Tertúlies Musicals Dialògiques els i les participants expressen les emocions i les diferents reflexions envers la peça musical que han escoltat previament. A partir d'aquestes intervencions es crea un clima òptim pel diàleg i la música esdevé el tema de conversa. Escoltem els grans clàssics d'autors com són Beethoven, Mozart, Verdi, Mendelssohn i Bach.

A Les Tertúlies Científiques Dialògiques treballem a partir de textos de divulgació científica, entre els quals destaquem diversos capítols del llibre de Pere Estupinyà "El ladrón de cerebros"